‘TUKAO ME I SILOVAO KAD SAM BIO DJEČAK’: Mike Tyson

1039

Mike Tyson bio je silovan kao dijete, a tek nedavno je progovorio o tome.

Jedan od najpoznatijih svjetskih boksača, Mike Tyson, poznat i kao Iron Mike, također se smatra jednim od najopasnijih u svojoj disciplini, dok se većina njegovih obožavatelja sa strahopoštovanjem prisjeća kako je bio sjajan boksač.

Od njegovog pojavljivanja prati ga priča da sije strah i trepet pa je mnoge zanimalo zašto je to tako i što mu se dogodilo, pa je postao ‘okrutan’ u onome što radi. Čini se da iza toga zapravo stoji njegova tužna priča iz mladosti, odnosno silovanje koje mu je obilježilo život, o čemu je neustrašivi Mike odlučio progovoriti tek u 55. godini u jednom od intervjua za ESPN.

Mike se probio od dna prema vrhu, a zatim se vratio na dno. Ono što je Mike prošao u svojih pet desetljeća, pet ljudi ne bi proživjelo u cijelom životu. A sve je počelo u njegovoj ranoj mladosti događajima koji su ostavili dubok, neizbrisiv trag na njegovoj psihi.
Mike Tyson je jedan od najslavnijih boksača na svijetu

Mike Tyson je jedan od najslavnijih boksača na svijetu

Izvor: Story

‘Znam umjetnost koja se zove borba, znam umjetnost koja se zove rat. To je sve što sam ikada naučio pa su me se bojali dok sam bio u ringu. Bio sam razarač. Rođen sam za to. Sad kad su ti dani prošli, osjećam se prazno. Nemam ništa. Ja sam skromniji. Zato plačem. Plačem jer više nisam ta osoba. Nedostaje mi taj Tyson. Jer ponekad se osjećam kao pi *****, jer ne želim da ta osoba izađe iz mene. Ako je pustim van, pakao će doći s njom. Bojim se tog čovjeka’, objasnio je jednom prilikom Mike kroz suze u svom podcastu.
Napustio ga je otac, a sa 16 je ostao bez majke

Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu, ostavivši njegovu majku samu s troje djece. Život mu se iz temelja promijenio kada je sa 16 godina ostao bez majke, a ubrzo i bez sestre.

‘Nikada nisam vidio majku sretnu zbog mene i zbog stvari koje radim. Poznavala me samo kao divlje dijete koje trči ulicama i vraća se kući s novom odjećom za koju je znala da je nisam platio. Nikad nisam imao priliku razgovarati s njom i upoznati je. Profesionalno, na mene to nije utjecalo. Ali slomilo me osobno i emotivno’, rekao je Mike.
Mike Tyson imao je teško djetinjstvo i mladost

Mike Tyson imao je teško djetinjstvo i mladost

Izvor: Instagram

Živio je život u kojem nije bilo mjesta greškama. Smrt je vrebala u okrutnom Brooklynu na svakom uglu tako da preživljavanje nije bilo opcija – to je bio način života. S 13 godina već je 38 puta uhićen zbog sitnih kaznenih djela. Morao je izabrati što će učiniti sa svojim životom i odabrao je boks. Mnogo se zna o životu Mikea Tysona, no malo je reći da je reporter ESPN-a Jeremy Schaap ostao u šoku kada mu je Mike priznao da je kao tinejdžer bio silovan.
Bio je silovan kao tinejdžer

‘Bio sam dječak. Bio je stariji čovjek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio. Saznao sam da to ne znači da si manje muškarac jer ti se to dogodilo’,rekao je boksač, nakon čega ga je novinar upitao: ‘Jesi li onda nekome rekao?’

‘Zašto se držimo ove teme zlostavljanja?’, odgovorio je, na što mu je novinar rekao da je razlog tome činjenica da ga nikad ranije nije čuo da govori o tome, a Mike je odgovorio: ‘Pa nisam nikome rekao’

Uslijedio je neugodan trenutak, ali Schaap je brzo spasio stvar.

‘Ne želim se zadržavati na nečemu što čini da se osjećaš neugodno’, rekao je.

Mike je tada odgovorio: ‘Nije mi neugodno, to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki utjecaj na moj život’, rekao je Tyson.

Mike Tyson bio je silovan

Izvor: Profimedia

‘Stvarno vjerujete da to nije utjecalo na vaš život?’, upitao je novinar.

‘Da. Mislim da sam to prebolio tijekom svojih boksačkih dana’, rekao je boksač. Uslijedila je tišina dok je Tyson otkrio nešto što nikada prije nije spomenuo.

‘Nisi ponio taj bijes sa sobom’, upitao je novinar.

Mike Tyson bio je silovan kao dijete

Izvor: Profimedia

‘Mogao bih, definitivno. Naravno. Ne sumnjam u to. Ako ti tako kažeš, u toj perspektivi onda da. Nitko me više nikada neće dotaknuti’, zaključio je Mike.

Možete ga voljeti ili mrziti, ali Tyson, kakav god da je bio, prošao je puno toga u životu, nekoliko puta je išao od vrha do dna, a u 55. godini konačno je pokazao svoju najveću ranu.
Mike se probio od dna prema vrhu, a zatim se vratio na dno

Mike se probio od dna prema vrhu, a zatim se vratio na dno
Izvor: Profimedia

Izvor story
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.