TUNELOM KLISURA od Rožaja do Podgorice za SAHAT VREMENA /VIDEO/

12276

Novootvoreni tunel Klisura postao vitalna saobraćajnica za građane nekoliko sjevernih opština Crne Gore, kao i ostalih opština sjevernog Sandžaka, omogućavajući im brže i sigurnije putovanje prema Kolašinu i najboljim skijalištima u regionu i skraćujući put do primorija. Ovo infrastrukturno poboljšanje dolazi kao blagodet, posebno u svjetlu izazova s kojima se suočavaju vozači na pristupnim putevima iz tunela prema skijalištima i autoputu.

Samo nekoliko dana od probnog puštanja u saobraćaju tunelom Klisura već su primjetne gužve. Tunel koji spaja nekoliko sjevernih opština sa Kolašinom i autoputem veliko je olakšanje vozačima.

“Ovde se uključuješ odmah na autoput, mnogo znači, ja sam od Rožaja do ovdje za sat vremena, tačno ja sam iz Rožaja do Podgorice. Mnogo je brže i bezbjednije. Znači puno za nas, narod od sjevera”, kažu građani.

Uprkos početnim gužvama i neadekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji, građani i zvaničnici vide tunel Klisura kao ključan korak ka boljoj povezanosti i ekonomskom razvoju regiona. Premijerovo obećanje o nadolazećim poboljšanjima na pristupnim putevima signalizira posvećenost vlade rješavanju ovih pitanja u skorijoj budućnosti, čime se osigurava da ovaj projekat ostvari svoj puni potencijal kao dragocjen dodatak infrastrukturi zemlje.

“Pristupni putevi lokalni nisu na zavidnom nivou, međutim radićemo na tome u budućim mjesecima. Sljedeći fokus Vlade će biti upravo na tom putu i Vlada, Uprava i svi smo fokusirani da rješavamo te konkretne probleme naših građana”, kazao je Spajić.

Nešto dalje ka Kolašinu put je bolji, ali vozači ne znaju kuda do autoputa pa se najčešće opredijele da nastave pravo. Ta cesta ih vodi u centar grada gdje se stvaraju velike gužve.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *