Turistička organizacija Novog Pazara: Nekadašnja hidrocentrala postaje Turistički info centar

354

Skupština Novog Pazara odobrila je inicijativu Turističke organizacije da pod svoje ingerencije stavi pravo korišćenja nekadašnje hidrocentrale u centru grada, objekta čiji povraćaj po Zakonu o restituciji većinski potražuju naslednici iz porodice Ivković.

Postupak je pokrenula Turistička organizacija Novog Pazara, koja je predložila da joj se bez naknade na upravljanje dodjeli objekat u kojem bi bio smješten Turistički info centar i suvenirnica.

Kako prenosi Radio Sto plus, iz Turističke organizacije su dobili informaciju da će proces potrajati jer je objekat u kojem je 1931. godine proizvedena prva električna energija u ovom kraju trenutno u vlasništvu Republike Srbije.

Izgradnju hidrocentrale, za čije potrebe je prokopan i jaz kroz koji je voda tekla do njenih turbina, pokrenuo je konzorcijum imućnih Novopazaraca na čijem je čelu bio Ranko Ivković.

Podsjetimo, Grad Novi Pazar trenutno nema Turistički info centar, tako da je Turistička organizacija Grada Novog Pazara identifikovala ovaj historijski objekat kao odlično mjesto za tu namjenu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *