Edin Džeko

Turski medij: Džeko dobio ‘bezobraznu’ ponudu iz Saudijske Arabije

859

Edin Džeko, legendarni kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač turskog Fenerbahčea, stoji pred potencijalnom prekretnicom u svojoj impresivnoj karijeri. Nakon samo jedne sezone provedene u Turskoj, Džeko je na meti saudijskog giganta Al-Hilala, koji mu je, prema izvještajima turskog medija Akšam, uputio “bezobraznu” ponudu koja se teško odbija.

Ponuda uključuje ugovor na period od jedne godine uz mogućnost produženja za još jednu, sa godišnjom zaradom od 11 miliona eura. U svjetlu ove ponude, čini se da se Džeko nalazi pred izazovom koji bi mogao označiti novu fazu u njegovoj već sjajnoj karijeri, posebno uzimajući u obzir njegove godine.

Prihvatanjem ponude Al-Hilala, Džeko bi se pridružio napadačkom tandemu sa zvijezdama poput Aleksandra Mitrovića i Neymara, čime bi trio bez sumnje formirao jedan od najmoćnijih napada u saudijskoj ligi. Ovaj potez bi ne samo obogatio Džekovu već impresivnu listu dostignuća, već bi i predstavljao znatnu promjenu u dinamici moći unutar saudijskog fudbala.

U trenutku dok se nagađanja nastavljaju, Džekova statistika za Fenerbahče u tekućoj sezoni govori sama za sebe – 22 gola i 9 asistencija u 37 utakmica u svim takmičenjima. Iako je njegov ugovor s turskim klubom važeći do ljeta 2025. godine, teško je ignorisati privlačnost koju nosi ovakva ponuda.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *