Tutin: Ispovijest Ibrahima i Munevere čiju su djecu umalo oduzeli zbog nemaštine (Video)

182

 

Za dvije decenije koliko su u braku, punih 16 godina Ibrahim Šabanović (47) i njegova supruga Munevera (41) iz Tutina žive kao podstanari i znaju samo za muku, bolest i sirotinju.

Mada Ibrahim radi u Gradskoj čistoći i mjesečno zarađuje oko 250 evra, on i njegova ozbiljno bolesna supruga Munevera, koja je imala teške operacije na mozgu, jedva prehranjuju i školuju svojih petoro djece: Belkizu (14), Sumeju (12), Selmina (11), Imrana (9) i Irfana (2).

 

 

Dankin apel

O teškim nevoljama porodice Šabanović, prva nas je obavjestila Danka Mijović iz Tutina koja je apelovala i na humanitarca i našeg saradnika, Hida Muratovića, da što pre posjeti ovu porodicu. Isto tako i pokrene humanitarnu akciju za pomoć Ibrahimu, Muneveri i njihovoj djeci. Već narednih dana Muratović će poći u Tutin da „snimi situaciju“ i ponese prvu pomoć i iz prve ruke sazna šta je trenutno najpotrebnije Šabanovićima i kako im pomoći.

 

Sanjaju o sobici

Ibrahimova supruga Munevera, dodaje da je životni san njene djece da imaju bar dve svoje sobice i kupatilo, gdje bi na miru i u toplom mogli da uče i pišu domaće zadatke.

– Kad bi uspjeli da sagradimo bar i najskromniji kućerak, bila bi to za nas „velika zgrada“, bili bi srećni kao da imamo cijeli soliter. Bogu i dobrim ljudima se molimo da nam pomognu. Do neba smo zahvalni svima koji su nam do sada pomagali, Bog neka ih čuva i sreća prati! – poručuje Munevera Šabanović.

Izvor Vesti online

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.