Search

Tutin: Mještani Đerekara uznemireni zat što im pretovareni kamioni lome seoski asfalt

Žitelji pešterskog sela Đerekare, kažu da se svakodnevno odvozi stotine kubika oblove građe i da su teški kamioni, koji tovare po pedeset do šezdeset kubika drveta, i da će uništiti asfalt u ovom selu.

-Problem je što niko od nadležnih službi ne spriječava pretovar kamiona. Kamioni s velikim utovarima, mimo svih propisa, uništavaju naše seoske puteve. Ovih dana je situacija takva da više nije moguće doći do naših zaselaka i kuća, navodi se u zajedničkom saopštenju mještana.
Objašnjavaju da će se narednih dana, obratiti Komunalnoj policiji i inspektorima za saobraćaj.

Navode da više ne žele da trpe neodgovorno ponašanje preduzeća „Srbija Šume” odjeljenja u Tutinu, da je neophodno da se čitava situacija uozbilji i da se zavede red.

– Svaki odjel u šumi, gdje se vrši sječa, ima prostor za odlaganje balvana. Znači tegljači ne treba na glavnom seoskom putu da se okreću i da navlače balvane, jer na taj način uništavaju puteve. Ranije, dok se poštovao red, to nikada nije rađeno. Zna se u svakom odjelu pored puta ima prostor za odlaganje balvana i niko nije izlazio s balvanima na put, a sada više nije tako, navode mještani.

Mještani ističu da kamioni „Srbija Šume” pored makadamskih puteva, uništavaju i asfaltirani seoski put. Asfalt pod teretom pretovarenih kamiona stalno puca i stalno se lomi.– Pod teretom puca i magistralni put Tutin-Sjenica.

– Mještani ističu da je bolje da Komunalna policija i saobraćajna policija, kao i inspektori za saobraćaj počnu da rade svoj posao nego da mještani sami uzimaju pravdu u svoje ruke. Pritom upozoravaju i preduzeće „Srbija Šume“ da će morati popraviti asfalt, na svakom mjestu gdje se ukažu pukotine.

Izvor Tutinske novine
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.