Tutin: N.H(41) ranio dva policajca

Tutin: N.H(41) ranio dva policajca

557

Policajci u Tutinu napadnuti su jučer, kada je pomahnitali napadač i psihički bolesnik nožem nasrnuo na njih. Tragedija je izbjegnuta samo zahvaljujući prisebnosti policajaca, saopćio je sindikat NPSS.

Sve je počelo kada su policajci došli da pomognu radnicima Doma zdravlja u Tutinu, koji su namjeravali da hospitalizuju pacijenta N.H (41) jer je napao ukućane. Dolaskom u njegovu porodičnu kuću u selu Rudnica, primećeno je da kroz prozor iskaču otac i majka pacijenta, da bi usplahirena majka upozorila policajce da njen sin ima nož i da hoće da ih pobije.

Neposredno zatim, i N.H je izašao u dvorište držeći nož i prijeteći policajcima, a kada su pokušali da mu objasne da treba da spusti sečivo, odbio je i zatrčao se ka njima vitlajući nožem.

“Naš kolega Radisav Bojović stao je ispred pomahnitalog čoveka kako bi odbranio ugrožene članove porodice, a N.H ga je posekao nožem po ruci, zatim i u predelu stomaka, ali je uniforma srećom sprečila teže posledice. Videvši da N.H ne odustaje od napada i da je Bojoviću ugrožen život, njegove kolege iz patrola Gordan Belošević i Zanfir Rizvanović mu pritiču u pomoć, a pacijent zatim povređuje i Rizvanovića udarcem u glavu, da bi onda i potegao nož na njega i rasekao mu šaku desne ruke”, navodi NPSS.

Uprkos opasnosti i činjenice da su im životi ugroženi, policijski službenici su uspjeli da savladaju napadača bez upotrebe oružja, a zatim ga uz pratnju medicinske ekipe priveli u policijsku stanicu, gdje je saslušan u vezi sa krivičnim djelom – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: Telegraf.rs