Tutin: Na graničnom prelazu Špiljani carinici zapijenili skupocenu kozmetiku

523

Carinici su 6. maja 2019. godine na graničnom prelazu Špiljani spriječili krijumčarenje kozmetike poznatih brendova, čija je vrijednost procjenjena na skoro 900.000 dinara.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju, prilikom detaljne kontrole autobusa leskovačkih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Herceg Novi-Leskovac.Carinici su prethodno od prisutnih putnika i vozača autobusa na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto da prijave dobili odričan odgovor.I zaista u prtljažnom prostoru autobusa nije pronađeno ništa mimo ličnog prljaga.Međutim, kada je izvršen pregled unutrašnjosti praznog autobusa, ispod jednog od sedišta pronađena je torba puna dekorativne kozmetike.

Ispostavilo se da je 220 različitih pudera, rumenila, bronzera, krema za lice, senki, ajlajnera, ruževa i sjajeva za usne poznatih svjetskih proizvođača “lankom”, “iv sen loran” i “đorđo armani” u torbi ispod svog sedišta u autobusu “zaboravila” 41-godišnja Nišlijka.Neprijavljena kozmetika je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv pomenute putnice pokrenut pred nadlježnim sudom.
Izvor RTS