Tutin: Opštinska imovina u Domu kulture na dobošu!

705

Ako se prema odluci lokalnog parlamenta u Tutinu prosuđuje stanje u kulturi, onda u toj opštini ima malo kulture i mnogo neiskorišćenog poslovnog prostora u Domu kulture, piše list “Danas”.

Dokaz za to su 367 kvadrata, koji su u decembru prešli u privatne ruke za nešto više od 300 hiljada eura. Sve su ozvaničili odbornici skupštinske većine, krajem prošle godine, ubacujući u dnevni red dopunsku tačku.

Javno nadmetanje oglašeno je 19. decembra, a održano je dan kasnije. Tako piše u zapisniku o javnom nadmetanju za otuđenje poslovnog prostora u javnoj svojini.

Na prodaju je ponuđen višak poslovnog prostora od podruma do prvog sprata.

Opštinsko vijeće Tutina prihvatilo je izvještaje Komisije za procjenu tržišne vrijednosti nepokretnosti i one koja je realizovala javno nadmetanje.

Tako su Hafiz Murić i glavni opštinski arhitekta Mirsad Bakić postali vlasnici atraktivnog poslovnog prostora u zgradi koja se nalazi u strogom centru Tutina. Murić je postao vlasnik 281 kvadratnih metara za 238.100 eura, piše “Danas”.

U rješenju tutinskog Opštinskog vijeća se navodi da je Murić 87 kvadrata u podrumu zgrade plaćao po 500 eura, 98 kvadrata u prizemlju po 1.200 eura i 96 kvadrata na prvom spratu po 1.800 eura po kvadratu. Glavni opštinski arhitekta Bakić je za svoje privatno preduzeće “Pešter League Group” kupio 86 kvadrata za 69 hiljada eura ili oko 800 eura po kvadratnom metru. I to nije jedina Bakićeva kupovina nepokretnosti u javnoj svojini.

Tvrdi se da je, prethodno, u okolini grada kupio oko četiri hektara zemljišta po ceni 300 eura po aru.

Prodajom “viška” poslovnog prostora u Domu kulture poznavaoci prilika tvrde da je znatno oštećena opštinska kasa, jer se cijena kvadratnog metra na toj lokaciji kreće od 2.000-2.500 eura po kvadratu. Kao glavni krivci za rasprodaju opštinske imovine označeni su čelnici tutinske opštine.

Izvor: Danas.rs