TUTIN-Predstavnici gradova i opština okupili se u organizaciji “Sliv Zapadne Morave”

567

Tutin- Sporazum o planu preventivnog delovanja u slučaju elementarnih nepogoda, kao i sistem koordinacije u takvim slučajevima na teritoriji tlokalne samouprave, razmatrali su juče predstavnici gradova i opština okupljenih u organizaciji “Sliv Zapadne Morave”

 

Za radio Sto plus izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne Dragan Jeremić da je ovaj skup itekako važan za opštine i gradove koje se nalaze u slivu Zapadne Morave obzirom na njihovu tesnu povezanost u prevenciji, ali i reagovanju u slučaju vanrednih situacija.

Jeremić je još izjavio: “Sastanci koordinatora sliva Zapadne Morave imaju, pored ostalog, za cilj da se čuju mišljenja jedinica lokalne samouprave gdje je koja stigla sa implementacijom svojih projekata i planiranim budžetom, kako bi zajednički upotpunili ceo sistem u cilju reagovanja na elementarne nepogode, kao što je bio slučaj sa poplavom u Tutinu 2015. godine”.

U organizaciji opštine Tutin napravljen je deseti sastanak gradova i opština koje pripadaju slivu Zapadne Morave održan je uz podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Stalne konferecije gradova i opština.