Tutin proglasio vanrednu situaciju, Sjenica još uvijek odolijeva!

389

Opština Tutin zbog obilnih snežnih padavina proglasila je vanrednu situaciju. Predsjednik ove opštine Salih Hot kaže da se nadležne službe plaše da bi moglo doći do poplava

– Preduzimamo sve mjere da spriječimo poplave jer će snijeg početi da se topi – rekao je Hot i dodao da mnogi dijelovi opštine imaju problema sa dotrajalom elektromrežom.

Predsjednik opštine Sjenica, u kojoj je ujutros bilo minus 19 stepeni, Munib Mujagić kaže da su putevi prohodni i da sva sela imaju struju.

– Padao je snijeg, zatim i ledena kiša. To je dovelo do toga da se snijeg na putevima zaledi tokom noći. Imali smo problema dok smo očistili ulice ali smo sve to riješili. Možda putevi nisu idealni ali su prohodni. Kod nas je debeo minus uobičajena stvar i zato bi možda građani Sjenice trebalo da imaju neke benificije – kazao je Mujagić za Informer.

On kaže da bi to “trebalo rešiti adekvatnim pozitivnim zakonskim riješenjima.”

– Ekstremno niske temperature, velike količine snežnih padavina i jaka zima znatno poskupljuju život. Zbog toga je ovdje život skuplji u odnosu na neke druge dijelove zemlje. Skuplje je grejanje, prevoz… Zato mještani ovih krajeva treba da imaju neke beneficije – kazao je Mujagić i dodao da je Pešterska visoravan veoma značajna za Srbiju zbog toga što je predodređena za proizvodnju zdrave hrane.