Tutin – Ramo Fakić iz Naboja: Zbog žene sam se peo na bukvu /VIDEO/

Tutin – Ramo Fakić iz Naboja: Zbog žene sam se peo na bukvu /VIDEO/

6267

Pešter – U malenom mjestu Naboj, živi Ramo Fakić, jedan od omiljenih mještana ove zajednice. Iako je Ramo izgradio svoje ime među stanovnicima ovih krajeva, on skromno ističe da mu priroda i život na selu ne dozvoljavaju da troši vrijeme uzalud.

Ramo se prisjeća svog djetinjstva provedenog na pešterskim poljima, naglašavajući da mu gradski život nikada nije bio privlačan. “Kao što iz ovoga vidite, djetinjstvo sam proveo na pešterskim poljima, pa mi grad zaista ništa ne znači,” kaže Ramo s blagim osmijehom.

Ramo sa ponosom govori o svojoj porodici, iako su njegova djeca otišla u svijet u potrazi za novim prilikama, on i njegova supruga ostaju vjerni svom domu u Naboju. “Moja supruga je ovdje i uvijek ćemo živjeti u Naboju,” kaže Ramo s ljubavlju.

Osim što je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi i tradiciji, Ramo je također poznat po svojim avanturama u mladosti, uključujući one u kojima je, zbog ljubavi, bio spreman da se popne na bukvu.

Priča o Ramu Fakiću nije samo priča o čovjeku, već i o očuvanju kulture i tradicije Pešterske visoravni. Kroz njegove oči, mi vidimo ljepotu jednostavnog života, povezanosti s prirodom i značaju zajednice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *