Tutin: Samohrana majka Azra Čalaković dobila struju /VIDEO/

Tutin: Samohrana majka Azra Čalaković dobila struju /VIDEO/

1694

Tutin. – U srcu pitomog tutinskog naselja Svračiće skrivala se priča koja je mnogima prošla ispod radara. Azra Čalaković, samohrana majka s petoro maloljetne djece, svakodnevno se bori s nedaćama koje bi obeshrabrile i najčvršća srca.

Kroz skromni prozor njenog doma promiče svijet u kojem ona i njena djeca nemaju svoje mjesto. Struja je luksuz kojeg se ona odrekla prije mnogo vremena, ostavljajući nju i njenu obitelj u polutami koja simbolizira njihovu svakodnevnicu.

Naša ekipa je posjetila Azrin dom, gdje smo dočekani toplom dobrodošlicom uprkos teškim uvjetima u kojima žive. Dok je kuhala ručak na starom šporetu na drva, Azra je ispričala svoju priču.

Mještani naselja Svracice su svjesni Azrine situacije, ali mnogi od njih također žive na rubu egzistencije. Iako postoji solidarnost među njima, resursi su ograničeni. No, nakon što je naša reportaža ugledala svjetlo dana, javio se nepoznati donator koji je platio sve Azrine dugove za račune, pružajući malo olakšanja ovoj hrabroj majci.

Ali, kako je moguće da u 21. vijeku, u srcu Evrope, postoji obitelj koja živi bez osnovnih životnih uvjeta? Pitanje je to koje treba postaviti nadležnim institucijama koje bi trebale brinuti o najranjivijima u društvu.

Ova reportaža, koju možete pogledati u detalju na TV kanalu humanitarca Hida Muratovića, nije samo priča o Azri i njenim hrabrim srcima koji su se svakodnevno borili, nego i o dobrotvorima iz Tutina koji su platili račun, kao i radnici tutinskogEPS-a.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *