Tutin: U osnovnoj školi djeluje školski orkestar, sviraju na raznim instrumentima /VIDEO/

401

Tutin – U osnovnoj školi Rifat Burdžović Tršo, djeluje školski orkestar koji svojim muziciranjem oduševljava i inspiriše. Orkestar predvode stručnjaci za muzičku kulturu, Alma Trtovac Dedeić i Almir Trtovac, koji sa velikim entuzijazmom rade na razvijanju muzičkih talenata među učenicima. Repertoar orkestra obuhvata širok spektar muzičkih dela, od narodnih pesama do umetničkih kompozicija.

Danas smo prisustvovali času u odeljenju V-3, gde su učenici izveli narodnu pesmu “Haj, ja prošetah šefteli sokakom”, koristeći frulice i druge jednostavne instrumente poput drvenih štapića, zvečki, bubnjeva, triangla i čaša. Atmosfera je bila ispunjena radošću i muzikom, pokazujući kako muzika može obogatiti život školaraca.

Lejla Bakić, Bekir Gusinac, Muslim Goruždić i Hamed Ćatović, učenici odeljenja V-3, zajedno sa Džejlom Sokolović, Mejrom Suljić i Amilom Prelićem iz V-2, pokazali su svoje impresivne sposobnosti i doprineli održavanju muzičke tradicije u školi. Njihovi nastupi ne samo da promovišu kulturu i umetnost, već i podstiču druge učenike da se priključe i izraze svoj kreativni potencijal.

Školski orkestar OŠ Rifat Burdžović Tršo pravi je primer kako obrazovne institucije mogu igrati ključnu ulogu u kultivisanju umetnosti i kulture među mladima, stvarajući temelje za njihov sveukupni razvoj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *