Tutin: Veliki rashodi prethodnog direktora

825

Bivši vršilac dužnosti direktora Doma za smještaj lica ometenih u razvoju u Tutinu Ivan Jezdić navodno je svakodnevno dolazio na posao iz Beograda i vraćao se zbog čega je na ime putnih troškova mjesečno dobijao i do 60.000 dinara, piše dnevni list Danas.

Prema izvještajima do kojih je taj list došao, Jezdić je svakog radnog dana putovao od Beograda do Tutina i nazad, čime je dnevno prelazio ukupno 644 kilometra.

“To znači da je u putu provodio najmanje 12 sati, ako je koristio autobuski prevoz, kako i stoji u izvještajima, za koji je svakog mjeseca podizao troškove između 55.000 i 60.000 dinara. Osim ove relacije, Jezdić je išao i na službena putovanja, za koja je svakog mjeseca podizao dnevnice (8.000 do 13.000). Ako se ima u vidu obaveza da poslove obavlja s punim radnim vremenom od osam sati, Jezdić je u radnoj nedjelji mogao da spava najviše četiri sata”, piše Danas.

Ivan Jezdić

 

Pored svakodnevnog putovanja od 12 sati i osmočasovnog radnog vremena Jezdić je, pokazuju podaci do kojih je Danas došao, uspio i da ostvari 32 sata prekovremenog rada.

Jezdić, kadar Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, na čelu Doma u Tutinu bio je nešto više od pola godine, od 1. marta do 9. septembra, a na toj poziciji naslijedio ga je Omer Đondić koji je i ranije obavljao tu funkciju.

Omer Đondić / Foto: SANA

 

Danas navodi i da je imenovanje Đondića za v.d. direktora te ustanove sporno jer je za tu poziciju neophodno najmanje pet godina iskustva na poslovima za koje se zahtjeva visoko obrazovanje, i najmanje tri godine iskustva na poslovima u javnom preduzeću.

On je, kako piše taj dnevni list, prije toga devet godina radio kao imam, što otvara sumnju da je bio kvalifikovan za rukovođenje tom ustanovom socijalne zaštite.

Sandžak danas/ Danas / Radiostoplus