Tutinac H.T. UHAPŠEN u Sarajevu sa 7 kilograma droge

6477

SARAJEVO, 28. MARTA 2024. – U koordiniranoj akciji sarajevske policije i obavještajne službe, H.T. iz Tutina uhvaćen je s gotovo 7 kilograma opojne droge. Ova značajna zapljena rezultat je operacije “Sleeper”, usmjerene na suzbijanje neovlaštene trgovine drogom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Akcija, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, uspješno je realizovana zahvaljujući sinergiji policijskih snaga i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. U pretresima na području Centra Sarajeva, otkrivena je droga teška 6.900 grama.

Muškarac H.T. (1959), nastanjen u Sarajevu, suočava se s optužbama za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, što predstavlja kršenje člana 238. stav 1. i 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Uhapšeni je odveden u Prostorije za zadržavanje MUP-a KS, dok kriminalistička policija nastavlja istragu.

Ovo hapšenje naglašava odlučnost vlasti u borbi protiv droge i njihovu neprekidnu predanost da osiguraju sigurnost građana. Uzimajući u obzir ozbiljnost optužbi, H.T. bi mogao biti suočen s dugogodišnjom kaznom zatvora ukoliko bude proglašen krivim.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *