NAJNOVIJA VIJEST

Tutinac i Novopazarka iza rešetaka zbog krađe novca i oružja – U spektakularnoj akciji policije uhapšeni lopovi

6324

U velikoj policijskoj operaciji koju su zajednički proveli pripadnici novopazarske i novosadske policije, rano jutros su uhapšeni M.Z. (40) iz Tutina i V.A. (24) iz Novog Pazara. Osumnjičeni su za niz krađa u kojima su mete bili novac i oružje.

Prema saopćenju Policijske uprave, dvojac je izvršio provalu u dom muškarca (55) u idiličnom selu na padinama Golije. Koristeći otvoren prozor, M.Z. je neprimjetno ušao u kuću i odnio 3.800 eura i pištolj, za koji je vlasnik legalno posjedovao dozvolu.

No, to nije bio kraj njihovih kriminalnih aktivnosti. Za sumnja se da su se 28. marta lažno predstavili starijem muškarcu (83) iz okoline Sjenice, da bi M.Z., iskoristivši trenutak nepažnje, iz kuće ukrao 17.000 dinara i lovačku pušku s dozvolom za držanje.

Njihov niz krađa završen je hapšenjem u Novom Sadu, gdje je kod njih pronađen dio ukradenog novca i manja količina materije za koju se sumnja da je kokain. M.Z. se tereti za izvršenje teških krađa, dok je V.A. optužena za saizvršilaštvo u teškim krađama. Nadležno tužilaštvo odredilo je osumnjičenima zadržavanje do 48 sati, nakon čega se očekuje dalje postupanje pravosudnih organa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *