Tutinac poslao pismo zahvalnosti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću!

200

Poštovani Predsjedniče, kao građanin Tutina osjećam potrebu da Vam se u svoje ime, najsrdačnije zahvalim na svemu što država Srbija i Vi lično činite za ovaj kraj, piše u pismu.

Direktor fabrike namještaja “Dalas” iz Tutina, Senad Pepić pisao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi mu se zahvalio na svemu što su država i on učinili za grad Tutin u ovo teškom periodu

– Poštovani Predsjedniče, kao građanin Tutina osjećam potrebu da Vam se u svoje ime, najsrdačnije zahvalim na svemu što država Srbija i Vi lično činite za ovaj kraj, posebno u ovom, za cio svijet, veoma teškom periodu, kada većina lidera i vlada pokazuju sebičnost i uskogrudost, Vi ste učinili da se mi Bošnjaci koji živimo u R. Srbiji, koju volimo i doživljavamo kao svoju i jedinu domovinu, osjetimo sigurnim i ravnopravnim građanima koje država nije zaboravila.

Ne bavim se politikom i ne pripadam nijednoj političkoj partiji, a ovu poruku Vam šaljem zato što se kroz medije ne može ni približno osjetiti zahvalnost mog naroda na svemu što činite za njega, a ni podrška Vašem sveukupnom radu. Neizmjerna zahvalnost i svim divnim ljudima, zdravstvenim radnicima iz Kragujevca, Kraljeva i ostalih gradova Srbije, koji su ostavili svoje porodice rizikujući da ugroze svoje zdravlje i svoj život i došli u Novi Pazar da nam pruže pomoć koja nam je od najvećeg značaja, a u vrijeme kada istu ili sličnu pomoć trebaju i mnogi drugi gradovi i zdravstveni centri u cijeloj zemlji.

Još jedno veliko hvala, želim Vam da izdržite u naporima da ovu zemlju i cio region izvedete iz prošlosti kojom ne možemo biti zadovoljni i dovedete na put u bolju budućnost za našu dkecu, od one koju bi imala ako ostanemo tumarati drumovima koje su trasirali slijepi vođe – navodi se u pismu Senada Pepića.

Izvor: Novosti