Tutinac Soko Čolović položio vozački ispit u sedmoj deceniji života /VIDEO/

1733

Soko Čolović, poljoprivrednik iz idiličnog sela Veseniće u Tutinu, nedavno je postao inspiracija mnogima nakon što je na početku svoje sedme decenije života uspješno položio vozački ispit. Priča o Soki nije samo priča o uspješno položenom ispitu; to je priča o hrabrosti, odlučnosti i činjenici da nikada nije kasno za ostvarivanje svojih snova.

Sve je počelo kada je Soko odveo svoju kćerku na polaganje vozačkog ispita. Dok je čekao, upoznao je instruktora vožnje koji ga je, možda djelimično u šali, a možda i ozbiljno, nagovorio da i sam uplati čas vožnje. Soko je, iznenađujući i sebe i druge, prihvatio izazov.

“Ono što je počelo kao šala, pretvorilo se u odluku koja mi je promijenila život”, rekao je Soko sa osmijehom. “Nikada nisam mislio da ću u ovim godinama sjesti za volan i učiti pravila saobraćaja, ali evo me, dokazujem da za nove početke nikad nije kasno.”

Njegov put do vozačke dozvole nije bio lak. Soko je morao savladati i teorijski dio i praktičnu vožnju, što za nekoga ko većinu svog života nije imao mnogo dodira sa automobilima, nije bilo jednostavno. Međutim, njegova odlučnost i želja za učenjem prevladali su sve prepreke.

Instruktor vožnje, koji je bio uz Soka tokom ovog putovanja, izrazio je divljenje prema njegovoj upornosti i pozitivnom stavu.

“Soko je dokazao da godine nisu prepreka za učenje novih vještina. Njegov pristup i entuzijazam bili su inspiracija ne samo meni, već i svim mladim polaznicima.”

Zajednica u Veseniću i širom okoline dočekala je Sokov uspjeh sa oduševljenjem, videći ga kao primjer da nikada nije kasno za ostvarivanje ciljeva, bez obzira na starost. Soko Čolović sada s ponosom može reći da je vozač, ali još važnije, postao je simbol hrabrosti i neograničenih mogućnosti koje život nudi.

Soko planira koristiti svoju novostečenu slobodu na četiri točka za poboljšanje svog poljoprivrednog poslovanja, ali i za putovanja sa porodicom koja su do sada bila teže izvodljiva.

“Sada kada mogu sam voziti, svijet mi je na dohvat ruke. Nikada nije kasno za nove avanture,” zaključuje Soko, čija priča služi kao inspiracija da je za učenje i ostvarivanje snova uvijek pravo vrijeme.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.