Tutinski kamion imao sudar sa autobusom, petoro poginulih u sudaru

618

[image_slider]
[image_items link=”LINK_IMAGE” source=”IMAGE_SOURCE”] Description [/image_items]
[image_items link=”LINK_IMAGE” source=”IMAGE_SOURCE”] Description [/image_items]
[image_items link=”LINK_IMAGE” source=”IMAGE_SOURCE”] Description [/image_items]
[/image_slider]

Vozači kamiona i autobusa, kao i tri putnice poginuli su u stravičnom sudaru autobusa i kamiona na putu Kuršumlija–Prokuplje jutros oko 6.45. Među poginulim putnicama je medicinska sestra.

Kako Telegraf.rs saznaje, vozač kamiona je Z.K. (34) iz Tutina, a vozač autobusa S.M.  Inicijali nastradalih putnica su I.V., J.R. i B.P. Policija i vatrogasci zatekli su pet ugljenisanih tijela na mjestu nesreće. Šest putnika je povređeno prebačeno je u lokalne bolnice.

Kako saznajemo, upravo policajci koji su se našli u autobusu u plamenu, a koji nisu zadobili teške povrede, pomagali su ostalim putnicima u autobusu kako bi sprečili veću tragediju.

Naime, prokupački policajci, bili su van dužnosti i putovali su ovim autobusom koji se nakon sudara zapalio i pretvorio u živu buktinju. Vatra je progutala četiri osobe, oba vozača vozila i dva putnika iz autobusa.

Spasavanju su se priključili policajci iz iste uprave koji su svojim automobilom slučajno prolazili ovim putem.

Među povrijeđenim putnicima je i medicinska sestra iz prokupačke bolnice.

“U našu bolnicu je pristiglo šest putnika, od toga tri teško povređena i troje lakše. Od ta tri teško povrđena putnika, jedan je sa teškim povredama glave, drugi sa teškim povredama ekstremiteta, oni su prosleđeni odmah u Klinički centar Niš i nažalost jedna naša sestra je teško povređena i sada je na operacionom stolu u našoj bolnici”, rekla je Snježana Arsić, direktorka bolnice u Prokuplju.

Poslije sudara zapalio se i kamion tutinskih tablica, čiji je vozač Z. K. (34) također stradao, piše Blic.

Vatrogasci su uspjeli da ugase oba vozila koja su se zapalila.

Kako saznajemo, na mjestu sudara je krivina, a rano jutros padala je kiša, pa je moguće da je zbog toga došlo do nesreće.

IZVOR Blic/Telegraf.rs