TV Tutin javlja: Propali dogovori SDA I SPP u Tutinu

TV Tutin javlja: Propali dogovori SDA I SPP u Tutinu

804

FB stranica “Sandžačka Tv mreža” je u vlasništvu televizije Tutin. Ova FB stranica se oglasila, pa ovom prenosimo objavu u cjelosti:

“Sastanak između Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i Stranke pravde i pomirenja (SPP) juče, kako je bilo najavljeno, nije održan.

Pozivu SDA Sandžaka na razgovor o formiranju odborničke većine u Tutinu nisu se odazvali predstavnici SPP koja je druga po broju osvojenih odborničkih mandata, a sastanak je bio zakazan za 17 sati u prostorijama SDA Sandžaka.

Prethodno se na poziv SDA Sandžaka nisu odazvali ni Sandžačka demokratska partija i Grupa građana “Tutin na prvom mjestu” koje su protekle nedjelje u Novom Pazaru sklopili dogovor o zajedničkom nastupu u pregovorima oko formiranja vlasti u Tutinu.

Napori SDA Sandžaka da u Tutinu napravi tijesnu većinu ostali su bez odgovora i u kontaktima sa Srpskom listom koja ima 1 mandat.

Kako Sandžačka tv mreža saznaje, SDA je u dva navrata pokušala da razgovara sa predstavnicima ove liste koji se nisu pojavili na razgovore ni juče, ali ni danas.

SDA Sandžaka u Tutinu u protekla dva dana nije uspijela da obezbijedi sagovornike iako se može reći da je ralativni pobjednik proteklih izbora u Tutinu, sa 18 osvojenih mandata.

Konstitutivna sjednica opštinskog parlamenta zakazana je za 13. avgust, kada će stvari po pitanju formiranja buduće vlasti u Tutinu biti vjerovatno jasnije.”

 

orginal objavu možete pročitati na ovom LINKU
One thought on “TV Tutin javlja: Propali dogovori SDA I SPP u Tutinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *