U Crnoj Gori raste broja zaraženih zbog javnih okupljanja Srpske pravoslavne crkve

660

Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih u Crnoj Gori i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana, rečeno je danas na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Crne Gore.

“Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

NKT ističu da nema i ne smije biti te politike koja bilo kome smije i može biti preča od zdravlja i života građana.

“Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se oboljenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju nepoštovanja propisanih mjera od strane svih učesnika”, dodaje se.

Mitropolija crnogorsko-primorska poručila je da je NKT obmanuo javnost navodima da javna okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broju inficiranih virusom korona, ističući da otpor prema bezakonju organizuje sam narod.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je registrirano 50 novozaraženih osoba koronavirusom i tri smrtna slučaja, saopćeno je iz Instituta za javno zdravlje.
Novozaraženi su identificirani među 301 analiziranim uzorkom.

Izvor Klix.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.