U Crnoj Gori raste broja zaraženih zbog javnih okupljanja Srpske pravoslavne crkve

743

Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih u Crnoj Gori i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana, rečeno je danas na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Crne Gore.

“Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

NKT ističu da nema i ne smije biti te politike koja bilo kome smije i može biti preča od zdravlja i života građana.

“Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se oboljenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju nepoštovanja propisanih mjera od strane svih učesnika”, dodaje se.

Mitropolija crnogorsko-primorska poručila je da je NKT obmanuo javnost navodima da javna okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broju inficiranih virusom korona, ističući da otpor prema bezakonju organizuje sam narod.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je registrirano 50 novozaraženih osoba koronavirusom i tri smrtna slučaja, saopćeno je iz Instituta za javno zdravlje.
Novozaraženi su identificirani među 301 analiziranim uzorkom.

Izvor Klix.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *