U HO “Hasene” održano predavanje – Uticaj žena na zaštitu životne sredine – Hasene Serbia

267

Svijetski dan zaštite životne sredine obilježava se 5. juna sa ciljem podizanja globalne svijesti o ekološkim problemima i apelovanja na odgovorniji odnos prema okruženju. Ovaj dan odredila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija jer je 5. juna 1972. godine u Stokholmu održana Konferencija o zaštiti životne sredine.

Ovom prilikom je održana tribina u humanitarnoj organizaciji “Hasene” pod nazivom “Uticaj žena na zaštitu životne sredine.” Tribina je bila jako interesantna jer je imala dvije moderatorke koje su govorile o ovoj problematici sa naučog i vjerskog aspekta.

Profesorica, Sabina Bejtović je kroz konkretne primjere napravila kratak prikaz današnjeg življenja i svih faktora koji utiču na dalji tok očuvanja životne sredine. Na drugoj strani je profesorica Zilha Malmudirović pričala na istu temu posmatrano kroz prizmu vjere. Prisutni su se povremeno uključivali dajući primjere iz svakodnevnog života.

Među djevojkama u publici je bila Merjem Hodžić, dobitnica prve nagrade u Tunisu za najbolji rad na temu očuvanja ekologije. Merjem je bila posebno osvježenje ili bolje reći jedna probuđena nada da se svijest kod omladine mijenja.

Izvor:Hasene.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *