U Hrvatskoj razgrabljene maske koje ”ubijaju koronu”, kod nas se i ne spominju

842

U Hrvatskoj su doslovce razgrabljene nove maske koje su stigle u apoteke, a popularno su nazvane bakrene maske. Maska se bazira na medicinskim zavojima vojne razine za zaštitu od infekcije virusom.

U Hrvatsku je stiglo 128.000 komada što su jako male količine i sve je rasprodato, piše Večernji list. Ova antibakterijska maska za lice je navodno revolucionarni višenamjenski virusni deaktivator. Cijena jedne maske iznosi oko 40 kuna. Prema pisanju 24sata.hr, uskoro se očekuju nove količine.

Maska se može koristiti više puta, dok se fizički ne uništi, ne polije vodom ili se značajno ne zaprlja. Uz svakodnevno nošenje može se koristiti i do mjesec dana. Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Izraelski naučnici koji su je osmislili razvili su je temeljem tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njezina učinkovitost ne smanjuje s vremenom. Koriste ljekarima, ali i svim ljudima koji se učinkovito žele zaštititi od korona virusa.
One thought on “U Hrvatskoj razgrabljene maske koje ”ubijaju koronu”, kod nas se i ne spominju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *