U Istanbulu poraz Erdogana slavili uz pjesmu Nade Topčagić “Jutro je” /VIDEO/

481

U Istanbulu, srcu Turske, odjekivala je pjesma “Jutro je” Nade Topčagić, simbolizirajući buđenje i promjene koje su došle s pobjedom opozicije na lokalnim izborima. Veliko slavlje zahvatilo je naselje Bayrampasa, poznato po brojnoj bošnjačkoj zajednici, gdje su ulice bile ispunjene gomilama ljudi koji su svoju radost dijelili uz zvuke dobro poznate pjesme.

Društvene mreže preplavljene su snimkama veselja, pokazujući kako su stanovnici slavili pobjedu Republikanske narodne partije i njenog kandidata Ekrema Imamoglua, koji je ponovno osvojio mjesto gradonačelnika Istanbula. Uz turske zastave, vidljiva je bila i zastava bivše Jugoslavije, što dodaje poseban pečat multikulturalnosti ovog događaja.

Slavlje se nije ograničilo samo na Bayrampasa, već se proširilo i na druge dijelove Istanbula. Ispred gradske vijećnice u Sarachaneu, jednoj od najstarijih četvrti, okupio se velik broj ljudi, mahajući zastavama i transparentima s likom Imamoglua i Kemala Ataturka, odražavajući tako duboko poštovanje prema temeljima moderne Turske.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *