U Novom Pazaru aktivisti MEŠIHATA cijepaju umrlice (VIDEO)

1486

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak na kojem se vidi kako jedan muškarac u noćnim satima skida plakate (umrlice) sa lokala u prizemlju nekadašnje Arap džamije, na početku Prvomajske ulice u Novom Pazaru.

Prema navodima na društvenim mrežama radi se o osobi koja je zadužena da čuva taj objekat, a radi se o objektu koji pripada Islamskoj zajednici u Srbiji, čiji je bivši glavni muftija Muamer Zukorlić, ali do sada od nadlježnih nema informacija o ovom događaju.

Skidanje umrlica sa javnih mjesta zabilježeno je uoči posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Novom Pazaru, 30. juna ove godine.

Javnosti za sada zvanično nije poznato iz koji razloga se uklanjaju plakate ni da li to predstavlja kršenje propisa.

Prema zvaničnim podacima od 2. jula do danas u Opštoj bolnici Novi Pazara od posljedica bolesti izazvane COVID-19 živote je izgubilo njmanje 56 građana Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Podaci o ukupnom broju preminulih građana ove tri opštine u bolnicama od korone od početka pandemije do danas još nisu saopštene javnosti.

 

https://www.facebook.com/367908050392848/posts/982742515576062/

Izvor Snews

 

 

 
4 thoughts on “U Novom Pazaru aktivisti MEŠIHATA cijepaju umrlice (VIDEO)

  1. Nepoznato

    Allahu dragi korona je lijek za Novi Pazar zbog mnoštva Lažova koji hode i žive u tom gradu. Puno me čudi da nisu kazali da je Muftija Zukorlić lično cepao plakate. O čistokrvni pazarci okanite se gluposti starno ste Žalosni.

    Reply
  2. Pazarka

    I za ovo ste vlast okrivili???A zna se ko smutnju i spletke pravi otkako je krocio u pazarsku carsiju????

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *