U Novom Pazaru dvoje umrlo, 309 hospitalizovanih!

526

U prethodna 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina, izjavio je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek, a prenosi novopazarski Radio Sto plus.

– Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji i tri na neinvazivnoj – rekao je Đerlek, navodeći da su u poslkednja 24 sata bila dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

Prema njegovoj ocjeni, iako je stanje daleko od dobrog, ono se polako stabilizuje, pošto je bolnica u proteklih nekoliko dana dobila pomoć kolega iz drugih bolnica i Vojske Srbije.

VAPAJ IZ SJENICE: Gdje su vojska i ljekari sa VMA?

Prema njegovim riječima, kovid odjeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

 – Prema riječima direktora, tamo se primjećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče je u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar naprijed znači – rekao je Đerlek.

Dodaje da je u Tutinu za sada situacija pod kontrolom.

– Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice – rekao je Đerlek.

FOTO: V. Perović

Izvor Direktno
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *