U Novom Pazaru razmatra se mogućnost otvaranja vrtića

513

Usled smanjenja broja pacijenata obolelih od infekcije virusom Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara donio je odluku o zatvaranju privremene bolnice za smještaj lica sa blagom kliničkom slikom, koja se nalazila u objektu Medicinske škole “Dva heroja”, potvrđeno je danas na sjednici Operativnog tima.

Do preuređenja objekta škole u privremenu bolnicu došlo je nakon proglašenja pandemije u našoj zemlji. Kako je ranije odlučio Gradski štab za vanredne situacije, dalju brigu o smještaju i liječenju obolelih u potpunosti preuzima Regionalni covid centar u Novom Pazaru. “Razmatrali smo mogućnost vraćanja pojedinih ustanova u non Covid režim i Medicinska škola je jedna od njih. Priliv pacijenata u Covid ambulante i Opštu bolnicu je smanjen. Iako je epidemiološka situacija stabilna, treba poštovati mjere, izbeći opuštanje.

Što se tiče Medicinske škole, ona će do 1. septembra biti potpuno spremna za prijem učenika”, kazao je član Operativnog tima Fevzija Murić. On je podsjetio da će, u cilju obezbjeđivanja uslova za početak školske 2020/2021. godine, osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru biti podeljene dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Količine natrijum hipohlorita za ovu namjenu obezbjedilo je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije.

“Osim o nabavci dezinfekcionih sredstava, vodićemo računa o njihovoj pravilnoj upotrebi, kao i o načinu ulaska djece i nastavnika u školske objekte i izlasku iz njih”, kazao je Murić. Nakon zasjedanja Operativnog tima saopšteno je da je u postupku razmatranja mogućnost da vrtići na teritoriji Novog Pazara počnu sa radom.

“Vrlo brzo ćemo znati koliko je i kada ovaj korak moguće realizovati. Realna potreba da vrtići počnu da rade postoji, jer je mnogo roditelja čiju djecu, dok su na poslu, nema ko da čuva. Kao i kod funkcionisanja školskog sistema a zarad opšte bezbjednosti, kada vrtići počnu da rade, moraćemo se osloniti na određene mjere i preporuke Kriznog štaba Republike Srbije. Vjerujem da ćemo već na sledećem zasjedanju znati kada će obdaništa moći da počnu sa radom”, zaključio je Murić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.