U Novom Pazaru takmičenje paraglajderi iz pet država

595

Novi Pazar open 2019 u paraglajdingu okupiće više od 40 pilota iz Kine, Njemačke, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavili su danas organizatori sportske manifestacije koja je na programu od 19. do 21. aprila.

“Prvog takmičarskog dana, u subotu, ako vremenski uslovi budu odgovarajući, poletište će biti na Hodževu, a dan kasnije na Goliji. Planirano je da se leti od 12 do 18 časova”, rekao je sekretar Sportskog aero udruženja Jastreb Edin Mavrić.

Grad Novi Pazar je pokrovitelj takmičenja, u čiju su organizaciju uključeni i gradski Sportski savez i Regionalna turistička organizacija Sandžaka.

“Zadovoljstvo je biti domaćin atraktivne sportske discipline, gde očekujemo brojne goste iz drugih gradova. Pozivam ljubitelje sporta da dođu na poletišta u što većem broju”, naveo je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Paraglajding open 2019 jedno je od takmičenja predviđenih povodom obeležavanja 558. rođendana Novog Pazara.

“U perspektivi, trebalo bi da paraglajding bude naš turističko-sportski proizvod. Tokom vikenda očekujemo veliki broj sportista, posjetilaca i turista sa strane”, zaključio je direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka Haris Gegić.

Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za petak od 21.00.

Izvor: Radio Sto plus