“U Pazaru bula strekne, Hajrudine možeš li slanine” ISPRED CRKVE I SVEŠTENIKA!

757

Na YouTube kanalu u utorak, 5. novembra 2019. pojavio se video klip sa četničkog orgijanja koji je priređen u nedjelju, 20. oktobra 2019., u organizaciji Udruženja “Kraljevina Srbija”, kada je održan Četnički sabor u selu Riljac, u blizini Trstenika, a da stvar bude još strašnija sabor se održao ispred Srpske pravoslavne crkve pod nadzorom sveštenika Vladimira Trošića.

Uz gusle oni jasno pokazuju otvorenu mržnju prema muslimanima Bošnjacima, pominju Novi Pazar i veličanje ratnog zločinca Radovana Karadžića koji je pred Tribunalom u Haagu osuđen na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Nakon devedestih nije sprovedena politička lustracija, pa je ostavljen prostor da ova ekstremistična udruženja propagiraju šovinizam klanja i ubijanja pod okriljem nekih političkih partija. Ovo je slučaj gdje bi tužilaštvo ove države po automatizmu moralo reagovati, ali poučeni ranijim iskustvom vjerovatno će se svi odgovorni u ovoj državi ponašati kao da se ništa nije desilo, a nadležni organi za sankcije neće reagovati na ovakve šovinističke istupe.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

Ovom prilikom apelujeno da se sve bošnjačke međusobne razmirice ostave po strani, i da jedinstveno istupe sve političke stranke u Sandžaku, narodni poslanici, BNV i Gradska uprava u Novom Pazaru (zato što je baš Novi Pazar prozvan), kao i da pozovu na odgovornost nadležne.

Ovakav sadržaj stihova pjesme i urlikanje očituje koliko mržnje gaje prema muslimanima Pazara, ali i uopće:

Kad četničko grlo jekne,
u Pazaru bula strekne.
Hajrudine možeš li slanine,
kada ti četnik sa tavana skine.
Ja sam Srbin na čelu mi piše,
košulja mi tamjanom miriše.
Ovo ti je grupica mladića,
koja voli Rašu Karadžića.
Radovane da te nije bilo,
Pola bi se Srba poturčilo.