U požaru u selu Kaljin izgorela porodična kuća Hivza Islamovića

582

Porodična kuća Hivza Islamovića, u zaseoku Kaljin u blizini sela Rvatska, opština Leposavić, izgorela je danas u potpunosti u požaru, koji je najverovatnije izbio zbog neispravnih električnih instalacija.
Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović, požar je policijskoj stanici u Leposaviću prijavljen nešto posle 11 sati, nakon čeka su se na lice mesta uputili pripadnici vatrogasne jedinice i kosovski policajci.

“Po saznanjima policijske patrole na licu mesta, najverovatniji uzrok požara je neispravna električna instalacija. U požaru je potpuno izgorela kuća, ali na svu sreću nije bilo povređenih”, rekao je Radović.

Stambeni objekat u kojem je živelo petoro Islamovića, nestao je u trenu, a zahvaljujući prisebnosti i brzom reagovanju komšija i ukućana, iz plamena je spašena Hivzova nepokretna majka, koju su njegova supruga i komšija izvukli kroz prozor.

Požar na kući Hivza Islamovića u selu Kaljin kod Leposavića
Požar na kući Hivza Islamovića u selu Kaljin kod LeposavićaKosovo Online
Vidno uznemiren i pod stresom, Hivzo Islamović za portal Kosovo Onlajn kaže da je i pored brze intervencije vatrogasaca kuća u potpunosti izgorala, a on i njegovi ukućani ostali su bez ičega.

“Sve je u trenu nestalo, nemam više ni jedan dokument, sva garderoba nam je izgorela, svi aparati za domaćinstvo, ništa nismo uspeli da spasimo. Sreća je da niko nije nastradao, ali za nas je ovo velika nesreća”, kroz plač kaže Islamović.

Pomoć komšija iz Kaljina, ali i obližnjeg Vračeva i Rvatske nije izostala. Rođaci i prijatelji ponudili su smeštaj i konak Islamoviću i njegovoj porodici, ali Hivzo kaže da će mu za novi dom trebati pomoć i institucija.

“Ja se bavim poljoprivredom i za mene je ovo težak udarac. Prvo moram da izvadim dokumenta za sebe, ženu, decu, a onda posle sve iz početka. Nadam se da će stići pomoć i opštine, jer su im već neki ljudi javili šta nam se desilo. Svaka pomoć nam je u ovom trenutku dobro došla”, kaže Islamović.