U Priboju uvedeno vanredno stanje i mjere

942

U Priboju je proglašena vanredna situacija na predlog opštinskog štaba zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa korona, a nakon što je od petka do danas za 50 odsto porastao broj obolelih sa respiratornim smetnjama i temperaturom.

U Priboju je do sada registrovano 29 obolelih od kovida, dok su dve osobe preminule, prenosi Priboj.rs.

Vanredna situacija, inače, na snazi je u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi i Užicu, a Priboj je 13. lokalna samouprava u kojoj je uvedena vanredna situacija.

To između ostalog znači da je od sutra u svim zatvorenim prostorima neophodno nošenje zaštitnih maski i držanje distance.

U opštini će biti, kako prenosi Priboj.rs zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet ljudi, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu više od dva metra.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija kao i muzičkih.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 22 sata. Zabranjuje se rad bazena otvorenih i zatvorenih i spa i velnes centara.

Tanjugu je u Domu zdravlja rečeno da je povećan broj lekara u kovid ambulanti i da je to pomoglo, kao i da su veće gužve danas bile tokom prve smene.

Za vikend u kovid ambulantu se javilo i 60 pacijenata, dok je u pribojskoj bolnici od petka hospitalizovano 20, a sada već 30, rekao je direktor Doma zdravlja Priboj Vladimir Milinković.

Milinković je rekao da za sada imaju ličnu zaštitnu opremu koja im stiže od Ministarstva zdravlja, kao i da veliki broj ljudi želi da im pomogne i donira sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata.

Direktor je rekao da pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure uzimanja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća.

“U opštoj bolnici Priboj osoblje je umorno, specijalisti su nam jako opterećeni i ako ovo potraje duže moraćemo da tražimo pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova”, kazao je Milinković.

Izvor RTV
One thought on “U Priboju uvedeno vanredno stanje i mjere

  1. Sloboda

    Pod Hitnom podstupku Ministarsta Trgovine Telekomunikacije i Turizma da se Dr.Meho Mahmutovic imenuje za koordinatora Pribojske i Uzicke Bolnice. Napred Meho Srbija je uz Tebe! Mehaga skaci iz kreveta Srbija te Sine Zove.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *