U Prijepolju sve teža situacija: Zaraženi ljekari, rezultati se čekaju duže od sedam dana

554

Iako tokom posljednja dva dana prema zvaničnim podacima užičkog Zavoda za javnon zdravlje u Prijepolju nije bilo novozaraženih virusom Covid-19, epidemiološka situacija u toj opštini nije povoljna.

Naime, kako portal PP Media nezvanično saznaje, čak pet ljekara i zdravstvenih radnika je inficirano, dodatni problem prestavlja činjenica da na rezultate testova pacijenti čekaju duže od sedam dana i da oni selektivno stižu.

“Posljednji rezultat testova koji su stigli u prijepoljsku bolnicu pre današnjeg dana je 10 jul. Čekaju se rezultati testova za pacijente testirane od 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 i 14. jula. Da apsurd bude veći, danas su stigli rezultati testiranih od nedjelje 12. jula”, navodi izvor portala PP Media.

Prijepoljska bolnica, raspolaže sa 50 mjesta za prijem osoba za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, prema nezvaničnim informacijama slobodna su svega tri kreveta.

Na respiratorima se nalaze tri pacijenta, a iz dana u dan sve veći broj osoba sa simptomima zaraze javlja se u kovid ambulantu. Tako su samo tokom utorka ljekari pregledali 57 pacijenata što je znatno više nego prethodnih dana.

Inače, samo tokom posljednjih 15 dana u prijepoljskoj bolnici bitku sa koronom izgubilo je 8 lica, od kojih je šest iz Prijepolja, dok je dvoje preminulo iz Sjenice.

Izvor: PP Media
2 thoughts on “U Prijepolju sve teža situacija: Zaraženi ljekari, rezultati se čekaju duže od sedam dana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *