U ranim jutarnjim satima bačena bomba na ugostiteljski objekat u ulici Hasana Brkića

U ranim jutarnjim satima bačena bomba na ugostiteljski objekat u ulici Hasana Brkića

2727

U sarajevskom naselju Grbavica jutarnjim satima 10. jula bačena je bomba na ugostiteljski objekat, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema zvaničnom saopštenju, incident se dogodio oko 3.50 sati u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo. Eksplozivna naprava aktivirana je na betonskoj podlozi, a srećom, povrijeđenih nije bilo. Međutim, nastupila je značajna materijalna šteta na staklenim portalima poslovnih objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Policija je odmah izašla na lice mjesta, a tokom jutra je planirano obavljanje uviđaja kako bi se prikupili svi relevantni dokazi i tragovi. Trenutno nema informacija o počiniocu niti motivima ovog napada, a više detalja će biti poznato nakon završetka istrage.

Ovaj incident izazvao je uznemirenost među građanima Grbavice i šire, koji su se probudili uz zvuke eksplozije i videli oštećenja na objektima. Policija poziva sve građane koji imaju informacije o ovom događaju da se jave kako bi pomogli u rasvetljavanju slučaja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *