U Sarajevu uhapšen Sandžaklija zbog posjedovanja droge!

739

U okviru akcije “Labos II”, policijski službenici PS Ilidža uhapsili su Sameda Aljovića (1972) iz Prijepolja kod kojeg su kontrolom pronašli pet kesica s bijelom praškastom materijom koja asocira na drogu, pet mobilnih telefona, metalnu spravu za konzumiranje droge i ručnu radiostanicu.

Na metalnoj spravi pronađeni su tragovi droge. Kako je saopšteno iz MUP-a KS, o navedenom su upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo i protiv uhapšenog će biti podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Inače, za Samedom Aljovićem je Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo od ranije tragalo te je predat njima na dalje postupaanje.

Ranije su uhapšeni Elvis Brajlović i Adis Poturović kojima je određen pritvor zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Pritvor je određen za Aljovića koji se smatra vođom ove kriminalne grupe. Policija je, kasnijom obradom prilikom pretresa kuće i garaže na području Ilidže i Ilijaša pronašla dvije najsavremenije i najopremljenije laboratorije za proizvodnju marihuane čija vrijednost zajedno s oduzetom drogom iznosi oko 250.000 KM. Takođe, pretresom kuće Aljovića pronađeni su i oduzeti digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 mm, suha zeljasta materija u aluminijskoj foliji koju je proizveo skupa s Elvisom Brajlovićem jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti vazduha, dva rasvjetna tijela s neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna ploča s osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, tri sijalice od 600W koje su korišćene prilikom gajenja biljke kanabis, jedan komad fleksibilnog crijeva, automatska puška kalibra 7,62 mm s okvirom, bez municije i određena dokumentacija.
Izvor: Sandžak danas/PPmedia