U Srbiji 9 NOVIH ŽRTAVA i 411 novozaraženih KORONA VIRUSOM!

706

U Srbiji je u protekla 24 sata od korona virusa umrlo devet osoba, što znači da je ukupan broj preminulih od ove bolesti sada 94. Kako je saopšteno na redovnoj konferenciji za medije, u poslednja 24 sata na korona virus testirano je 2.440 osoba, od čega je 411 pozitivno.

U predsedništvu Srbije nedavno je završen i sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije kovid-19 u Srbiji.
Od poslednjeg izvještaja, testirani su uzorci 2.440 osoba, od kojih je bilo pozitivno 411 osoba. Na današnji dan hospitalizovano je 3.006 pacijenata. U ovom momentu na respiratoru se nalazi 131 pacijenata. Do danas je ukupno testirano 23.381 osoba. Na žalost, u poslednja 24 časa preminulo je još 9 osoba – 7 osoba muškog pola i 2 osoba ženskog pola. Prosiječna starost 69 godina. Ukupan broj umrlih je 94. Latalitet je 2,1 odsto – kazala Darija Kisić Tepavčević na današnjoj pres konferenciji.

Što se tiče toga gde se sve pacijenti nalaze na lečenju, situacija je ovakva:

– Na Infektivnoj klinici imamo 61 pacijenta, u KC Niš u starom dijelu 202 pacijent, u novom 175 pacijenata, KC Vojvodine 135 pacijenta, u KC Kragujevac 97 pacijenata, KBC “Dragiša Mišović” 301 pacijent, Pulmologija 80 pacijenata, KBC Zemun 340 , KBC Zvezdara 324 pacijenata, Opšta bolnica Pančevo 150 , VMC Karabrma 71 pacijenata, na Sajmu imamo 398 pacijenata, hala Čair i hotel u Nišu 221 pacijenta, Dom studenata u Nišu 170 pacijenata, hala 1 Novosadskog sajma176 , i srednja škola u Novom Sadu pacijenata, Novi Pazar 20, Banja Junaković 13 – izvestila je dr Kisić.

Broj testiranih zdravstvenih radnika 4.936, a pozitivnih je 533.

U ustanovama socijalne zaštite, što uključuje i domove za stare, od virusa korone zraženo je ukupno 208 korisnika i 30 zaposlenih.

Kisić Tepavčević: Nema opuštanja i dalje, jedan ekses je dovoljan da sve poremeti

– Ovakva situacija koju smo imali u toku jučerašnjeg dana i ovi brojevi koji pokazuju potvrđene slučajeve nam skreću pažnju na ono što stalno ponavljamo. Bez obzira što smo zadovoljni, pojedinačni ekscesni slučajevi u osetljivim grupama pogotovo nam pokazuju kako se epidemiološka situacija može promeniti iz dana u dan i da se promijeni ono što smo postizali poslednjih nedelja. Ovo nam je jedna opomena kako ne smijemo da se opustimo i da sada treba da imamo najviše snage i volje da se što pre izborimo sa epidemijom. To je nešto što nismo mogli očekivati, ali nas opominje šta može da se desi ako se sada opustimo i ne sporvodimo sve mjere za sprečavanje dalje širenje – istakla je Darija Kisić Tepavčević.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.