U teškoj nesreći ima MRTVIH i POVRIJEĐENIH – Nakon udesa kamion se zapalio

U teškoj nesreći ima MRTVIH i POVRIJEĐENIH – Nakon udesa kamion se zapalio

8673

Jutros se na dionici magistralnog puta Mostar – Jablanica, u tunelu Salakovac, dogodila teška saobraćajna nesreća sa tragičnim ishodom. Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, u nesreći ima mrtvih i povrijeđenih.

U nesreći su učestvovala tri vozila: kamion i dva automobila, škoda i passat. Kamion se zapalio nakon sudara, a vatrogasne ekipe su na terenu odmah počele sanaciju požara. Prema prvim informacijama, potvrđeno je da je jedna osoba poginula, dok je druga osoba sa zasad neutvrđenim stepenom povreda prebačena u bolnicu u Mostaru.

Glasnogovornik MUP-a HNK, Ljudevit Marić, izjavio je da se teretno vozilo vjerovatno zapalilo prilikom udara. Više detalja o uzrocima nesreće bit će poznato nakon uviđaja koji je u toku.

Saobraćaj je nakon nesreće obustavljen na ovoj dionici, što je prouzrokovalo kilometarske kolone. Vozačima se savjetuje oprez i strpljenje dok se saobraćaj ne normalizuje.

Fotografije sa mjesta događaja prikazuju gust crni dim koji kulja iz tunela, dodatno ukazujući na ozbiljnost incidenta. BIHAMK je izdao upozorenje vozačima da izbjegavaju ovaj pravac dok se situacija ne stabilizuje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *