NAJNOVIJA VIJEST

Učenik pretukao profesora! Nanio mu teške tjelesne povrede, oglasila se direktorka škole

8165

UČENIK PRETUKAO PROFESORA! Prekinuta “Gimnazijada”: Naneo mu teške telesne povrede, oglasila se direktorka škole!

Incident koji je šokirao javnost: Tokom sportskog događaja “Gimnazijada” koji se održava u Beogradu, došlo je do nasilnog sukoba između učenika i profesora.

Direktorka Treće beogradske gimnazije, Olga Čokaš, potvrdila je da je profesor pokušao da razdvoji sukobljene učenike na fudbalskoj utakmici, nakon čega je jedan od učenika nasrnuo na njega i nanio mu teške tjelesne povrede. Direktorka Čokaš je izjavila:

„Incident je prijavljen policiji, a profesor je trenutno na medicinskom pregledu. Zbog ovog incidenta, odlučili smo da prekinemo ‘Gimnazijadu’ jer je svaki oblik nasilja u školskom okruženju neprihvatljiv.“

Treća beogradska gimnazija, koja je organizator ovogodišnje “Gimnazijade”, obavijestila je sve učesničke škole o prekidu događaja, koji je trebao da uključi različite sportske i humanitarne aktivnosti 15. i 16. maja.

Odluka o prekidu turnira uslijedila je kao direktna reakcija na događaj koji je potresao i nastavničko i učeničko tijelo.

Predstojeći protest prosvetnih radnika, zakazan za sutra, odjekuje kao podrška kolegama i osuda nasilja koje se sve češće dešava u obrazovnim ustanovama.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *