Ugljanin najavio predstavljanje programa i kandidata SDA na dan Sandžaka

422

Predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, danas je na konferenciji za novinare najavio da će Stranka demokratske akcije Sandžaka samostalno sudjelovati na izborima 17. prosinca pod nazivom “SDA Sandžaka”, s Ugljaninom kao nositeljem izborne liste. Ugljanin je istakao da je SDA Sandžaka danas odlučnija nego ikada i da su Novom Pazaru potrebne “temeljite promjene”.

“Pozivamo sve sandžačke patriote da nam se pridruže. Ujedinjeni, možemo pobijediti nered, nepravdu i nerazvijenost te vratiti dostojanstvo Sandžaku i osigurati bolju budućnost svim građanima”, izjavio je Ugljanin. Naglasio je da Novi Pazar treba postati generator razvoja svih općina u Sandžaku.

Prvo predstavljanje programa i kandidata SDA Sandžaka zakazano je za 20. studenog u Novom Pazaru. Prema Ugljaninu, ovaj događaj označit će i službeni početak obilježavanja Dana Sandžaka.

Ugljaninova najava dolazi u trenutku kada se politička scena u Sandžaku priprema za nadolazeće izbore, a SDA Sandžaka pozicionira se kao ključni igrač u oblikovanju političke slike u regiji.

Na konferenciji nije bilo detalja o specifičnim programskim ciljevima ili imenima kandidata, ali se očekuje da će ti detalji biti objavljeni na nadolazećem događaju u Novom Pazaru.

Ovaj korak SDA Sandžaka predstavlja značajan trenutak u političkom životu regije, ističući strankinu težnju za jačanjem lokalnog identiteta i autonomije Sandžaka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.