Ugljanin nema nikakav kapacitet, niti Ljajićevu podršku-izjavio je Vučić

573

Sulejman Ugljanin nema nikakav kapacitet u Sandžaku, a ukoliko bi poredak Srbije bio ugrožen u toj ili nekoj drugoj regiji Srbije, nadležni organi bi to riješili bez ikakvih problema za 24 sata, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini.

Vučić je ocijenio da vijećnik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin, koji to pitanje potencira, nema nikakav kapacitet, jer građani ne misle kao on, čak ni predsjednici opština u Sandžaku koji su iz njegove partije.

Vučić je to rekao odgovarajući na Šešeljejvu tvrdnju, izrečenu na posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj Kosovu, da Ugljanin traži specijalni status Sandžaka i da ga u Bošnjačkom nacionalnom vijeću podržava Rasim Ljajić.

“Bez te podrške Ljajića, Ugljanin ne bi imao nikakav autoritet. Ovo je problem koji Vlada Srbije treba da reši”, poručio je Šešelj.

Foto: Nemanja Jovanović
Vučić je na to uzvratio da se Ljajić nije saglasio sa Ugljaninom i da se odmah javno suprotstavio Ugljaninovoj ideji o statusu Sandžaka koja, kako je istakao, najviše šteti bošnjačkom narodu.

“Znam koliko Bošnajci žele mir i očuvanje dobrih odnosa i molim Bošnjake u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši da ne nasedaju na trikove onih koji više ništa ne predstavljaju”, naveo je Vučić i dodao da Ugljanin svojim izjavama nanosi štetu i bošnjačkom narodu u BiH.

Izvor: Sandzacke.rs / Tanjug