Uhapšen bliski Stefanovićev saradnik Goran Papić

277

Goran Papić, nekadašnji zamjenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije (SBPOK), uhapšen je danas u Beogradu.

Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da izvršio krivično djelo trgovina uticajem, odnosno da je, prošle godine, naredio policajcima da se pripadniku klana Veljka Belivuka vrati blidirani auto.

Prema pisanju tabloida, upravo je Goran Papić jedan od državnih funkcionera o kojima je Vučić govorio kada je najavio rat protiv mafije. I upravo po objavi o njegovom hapšenju pojavile su se fotografije Papića, sa njegovog instagram naloga, u skupocenom automobilu.

“Znate, kad se ljudi slikaju u vozilima od po 400.000 eura, a rade u državnoj službi, morate da se zapitate odakle to, ko je to dao i za šta. Ti mafijaši ne mogu da postoje bez nekoga u državnom sistemu“, govorio je Vučić u novembru.

Goran Papić je u medijima predstavljen kao brat Aleksandra Papića, kuma bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a ostavku u MUP-u je podnio samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin.

Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izvještavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina”.

Izvor: Nova.rs/N1