Uhapšen Dragan Aksentijević u Raški: Fotografisao za albanske službe za 500 eura

Uhapšen Dragan Aksentijević u Raški: Fotografisao za albanske službe za 500 eura

3213

RAŠKA – Dragan Aksentijević, poznatiji kao Kiko, uhapšen je u Raški pod sumnjom da je duži niz godina sarađivao sa albanskom tzv. Obavještajnom Agencijom Kosova (OAK), saopćile su srpske sigurnosne službe. Aksentijeviću je određen pritvor do 30 dana zbog intenziviranja obavještajnih i subverzivnih aktivnosti, posebno u sjevernom dijelu Kosova i Metohije, u općini Leposavić.

Dragan, rođeni brat bivše zamjenice predsjednika općine Leposavić Dragane Miletić, navodno je u suradnji sa Milanom Vukašinovićem, poznatim pod nadimkom Duduk, vršio tajna fotografiranja i snimanja srpskih vojnih i policijskih baza, kao i praćenje bivših pripadnika tzv. kosovske policije srpske nacionalnosti.

Ovi podaci su, prema izvorima, redovno slati u Prištinu, a za svoj rad su primali po 500 eura na svakih 15 do mjesec dana.

Akcija hapšenja uslijedila je nakon detaljnih istraga koje su pokazale da su Aksentijević i Vukašinović fotografirali i snimali penzionisane pripadnike MUP-a Srbije i Vojske Srbije, koji su navodno učestvovali u oružanim sukobima na Kosovu tokom kasnih 90-ih.

Srpske sigurnosne službe nastavljaju sa praćenjem i razotkrivanjem obavještajnih mreža koje djeluju na štetu državne sigurnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *