Uhapšen Hanuša Fehim iz Novog Pazar, zbog PROGANJANJA DJEVOJKE

1209

Hanuš Fehim iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je proganjao djevojku na području Istočnog Sarajeva. Prema našim saznanjima, riječ je o veoma opasnoj osobi koja se do sada povezivala sa veoma teškim krivičnim djelima u regionu. To je osoba koja je skoro 20 godina provela po zatvorima. U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo su potvrdili, navodeći inicijale, da je on uhapšen i da mu se na teret stavlja krivično djelo proganjanje.

 

– On je osumnjičen da je duži vremenski period pratio i uhodio osamnaestogodišnju djevojku, koju je proganjao još dok je bila maloljetna. Na taj način je kod devojke izazvao osećaj straha i tegobe – pojasnila je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stojanović. Prema našim saznanjima, on je svojim automobilom “pežo” presreo dvije djevojke i nudio im da uđu kod njega u auto. Obećavao im je posao kod njega u firmi i druge stvari. Djevojke su se prepale i pobjegle te sve ispričale roditeljima, koji su onda to prijavili policiji.

 

On je dodao da se sumnja da je on duže vremena pratio djevojku i znao je sve o njoj, kao i odeću koju je nosila. Mještani Istočnog Sarajeva veoma su uznemireni nakon što su saznali da on slobodno šeta ulicom. Čuo sam da je taj čovjek već osuđivan za silovanje, a sad proganja djevojke po našem gradu. Samo se nadam da će mu tužilac predložiti pritvor i da će ga skloniti sa ulice – pojasnio je naš sagovornik.

 

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo su nam potvrdili da se on trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi.

FOTO: SRPSKAINFO / RAS SRBIJA

Izvor Sandžak Danas/Blic/