UHAPŠENA BALKANSKA KRIMI GRUPA u Beču! Zaplijenjena droga u vrijednosti 8 MILIONA EURA!

1105

Austrijska policija uhapsila 14 osoba iz Srbije i Crne Gore, među kojima ima i osoba porijeklom iz Sandžaka, za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope. Kod njih je u trenutku hapšenja pronađena droga ulične vrijednosti od 8,6 miliona evra.

FOTO: WIKIPEDIA / RAS SRBIJA

Prilikom hapšenja policija je kod četrnaestočlane bande pronašla oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma smole kanabisa i 3,6 kilograma heroina. Velika istraga koja se vodila pod pokroviteljstvom Savezne kancelarije kriminalističke policije započeta je još 2017. godine, od kada su prisluškivani telefoni trinaestorice osumnjičenih.

 

UBISTVO ROGANOVIĆA U BEČU “Treći čovek” nije više osumnjičen za zločin, ali ipak OSTAJE U PRITVORU

Vođa kavačkog klana i misteriozni muškarac objavili čitulju ubijenom Roganoviću i njom POSLALI PORUKU UBICAMA
Zanimljivo je da tamošnja policija sada ispituje veze između uhapšenih osoba i ubistva Vladimira Roganovića u Beču, pripadnika kavačkog klana, i ranjavanja Stefana Vilotijevića jer je primećeno da su trojica uhapšenih bili u kontaktu sa žrtvom ovog obračuna.

Podsjetimo, Roganović je ubijen, a Vilotijević ranjen pre nekoliko mjeseci u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana na ulici prišao muškarac sa kapuljačom na glavi i pucao u njih. Roganović je na mjestu pao mrtav, dok je Vilotijević prevezen u bolnicu i ubrzo se oporavio od nanešenih rana. Roganović je bio jedan od istaknutih članova “kavačkog klana”.

Kako prenosi Kronen Cajtung, sumnja se da je uhapšena grupa nabavljala drogu iz Južne Amerike. Tamošnja policija je još 2017. bila za petama srpsko-crnogorskoj bandi, od kada je intenzivno pratila kretanja osumnjičenih osoba, ali i kontakte koje su ostvarivali. Rožajac Zijad Nurković, koji je likvidiran u  Španiji, takođe je bio član jednog zaraćenih klanova.

 

izvor Sandyak Danas/Blic