Uhapšena supruga Miloša Žujovića

Uhapšena supruga Miloša Žujovića

4427

Crnogorska policija uhapsila je suprugu Miloša (Salahudina) Žujovića, koji je juče neutralisan tokom napada na žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu. Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić saopštio je ovu vest, naglasivši važnost društvene podrške u borbi protiv terorizma.

– MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane – rekao je Cmolić.

Podsećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Ževremović je operisan juče u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela, i sada je u stabilnom stanju.

Pored supruge, policija je tokom večeri i jutra uhapsila nekoliko Žujovićevih saradnika, uključujući Igora Despotovića (25), koji je već osuđivan zbog planiranja terorističkih napada u Srbiji.

– Utvrđeno je da su Žujović i Despotović bili “na vezi”, odnosno da su duže vreme razmenjivali poruke u kojima su dogovarali teroristički napad, koji je Žujović juče i izveo – rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem, dodajući da je u telefonima Despotovića i Žujovića pronađena njihova komunikacija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *