UHAPŠENI ROŽAJCI! U Ulcinju i Beranama zaplenjeno 170 kg skanka i preko pola kilograma heroina

700

ULCINJ – U Ulcinju i Beranama zaplenjeno 170 kg skanka i preko pola kilograma heroina.

Službenici Uprave policije su, preduzimajući operativne aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja krijumčarenja narkotika, na teritoriji Berana i Ulcinja zaplenili veću količinu heroina i skanka.

Jedno lice je u Beranama lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštili su iz Uprave policije.

“Naime, službenici Odseka za borbu protiv droge su, u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Berane, izvršili pregled vozila marke „Peugeot 307“ kojim je upravljao E.M. (36) iz Rožaja, dok su se u vozilu nalazili N.G. i S.G. Pregledom vozila u rezervnom pneumatiku policijski službenici pronašli su pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 522,9 grama.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se E.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navedeno je u saopštenju.

Nadalje, službenici Odeljenja granične bezbednosti Ulcinj su postupajući po operativnim podacima, u akvatorijumu reke Bojane, pre zajedničkog ušća, pri crnogorskoj obali pronašli sedam odbačenih velikih putničkih torbi.

“O događaju su obavešteni službenici Odseka koji su izašli na lice mesta i zajedno sa službenicima Odeljenja bezbednosti Ulcinj izvršili uviđaj. Torbe su sadržale ukupno 143 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 170,25 kg.

Policija preduzima neophodne mere i radnje u cilju pronalaska lica koje je krijumčarilo pronađenu drogu.

Pronađeni heroin i skank biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja”, dodaju iz policije.

AntenaM