Ukrajinka iz medija saznala da joj je sin ruski pilot, koji je bombardovao vlastitu zemlju

Ukrajinka iz medija saznala da joj je sin ruski pilot, koji je bombardovao vlastitu zemlju

1579

Jedna je Ukrajinka otkrila kako je njezin sin ruski borbeni pilot i kako je bombardirao njenu zemlju prije nego što je oboren. Uplakana Elena Golovenskaja govorila je o svom traumatičnom otkriću nakon što je bojnik Aleksej Golovenski, njen sin, napadao Ukrajinu, a video je objavila ukrajinska vojska, javlja Net.hr. Kazala je kako je njen sin oboren 5. ožujka.

Golovenskaja trenutno živi u gradu Kremenčugu u regiji Poltava u središnjoj Ukrajini, a njen je sin pilot u pukovniji ruskog zrakoplovstva koja je raspoređena u gradu Saki na Krimu. Kazala je kako je “5. ožujka 2022. prema zločinačkim naredbama zapovjedništva ruske vojske” odletio u Mikolajiv u svom lovcu SU-30SM.

“Ovu vijest saznali smo iz medija, gledajući prilog o oborenim pilotima”, rekla je.

image

S c r e e n

“Bila sam preplavljena tugom i sramom za svojim sinom, više puta smo čuli strašne sirene za zračni napad u Kremenčugu”, kazala je, piše Net.hr.

“Bilo mi je teško razumjeti kako je moguće ispuniti zločinačku zapovijed i bombardirati Ukrajinu”, poručila je. “Naravno, zabrinuta sam za svog sina. Nakon što je zarobljen, hvala Bogu, preživio je”.

image

S c r e e n

“Ispričavam se ukrajinskom narodu i ispričavam se za svog sina i sebe što nisam mogla odgoditi normalnu, dostojanstvenu osobu”, kaže u videu u kojem govori ruski, koji je i materinji jezik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, javlja Net.hr. Mnogi govornici ruskog izjašnjavaju se kao Ukrajinci, a drugi su lojalni Moskvi.

Na videu zarobljavanja Golovenskog može se čuti kako govori da je zapovjednik zrakoplovne postrojbe 59882 koja se nalazi u Sakiju. Ova je jedinica zračni dio ruske mornarice, a Golovenski je bio jedan od devet pilota Vladimira Putina koji su oboreni iznad Ukrajine prošlog vikenda.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *