Ukrajinka iz medija saznala da joj je sin ruski pilot, koji je bombardovao vlastitu zemlju

1469

Jedna je Ukrajinka otkrila kako je njezin sin ruski borbeni pilot i kako je bombardirao njenu zemlju prije nego što je oboren. Uplakana Elena Golovenskaja govorila je o svom traumatičnom otkriću nakon što je bojnik Aleksej Golovenski, njen sin, napadao Ukrajinu, a video je objavila ukrajinska vojska, javlja Net.hr. Kazala je kako je njen sin oboren 5. ožujka.

Golovenskaja trenutno živi u gradu Kremenčugu u regiji Poltava u središnjoj Ukrajini, a njen je sin pilot u pukovniji ruskog zrakoplovstva koja je raspoređena u gradu Saki na Krimu. Kazala je kako je “5. ožujka 2022. prema zločinačkim naredbama zapovjedništva ruske vojske” odletio u Mikolajiv u svom lovcu SU-30SM.

“Ovu vijest saznali smo iz medija, gledajući prilog o oborenim pilotima”, rekla je.

image

S c r e e n

“Bila sam preplavljena tugom i sramom za svojim sinom, više puta smo čuli strašne sirene za zračni napad u Kremenčugu”, kazala je, piše Net.hr.

“Bilo mi je teško razumjeti kako je moguće ispuniti zločinačku zapovijed i bombardirati Ukrajinu”, poručila je. “Naravno, zabrinuta sam za svog sina. Nakon što je zarobljen, hvala Bogu, preživio je”.

image

S c r e e n

“Ispričavam se ukrajinskom narodu i ispričavam se za svog sina i sebe što nisam mogla odgoditi normalnu, dostojanstvenu osobu”, kaže u videu u kojem govori ruski, koji je i materinji jezik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, javlja Net.hr. Mnogi govornici ruskog izjašnjavaju se kao Ukrajinci, a drugi su lojalni Moskvi.

Na videu zarobljavanja Golovenskog može se čuti kako govori da je zapovjednik zrakoplovne postrojbe 59882 koja se nalazi u Sakiju. Ova je jedinica zračni dio ruske mornarice, a Golovenski je bio jedan od devet pilota Vladimira Putina koji su oboreni iznad Ukrajine prošlog vikenda.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.