Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku

1033

Na petom mjestu liste u Općini Stari Grad će biti Nađa Berberović-Dizdarević koja trenutno obavlja funkciju direktorice Muzeja “Alija Izetbegović” na Kovačima. Stranka demokratske akcije (SDA) imat će kandidate za načelnike svih općina u Kantonu Sarajevo, a zanimljiva borba će se voditi i za općinska vijeća.

Na listi kandidata za vijećnike nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke prvog predsjednika Predsjedništva BiH i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića. Kandidat za načelnika Općine Stari Grad bit će Jusuf Pušina, dok će listu za Općinsko vijeće predvoditi aktuelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Na petom mjestu liste će biti Nađa Berberović-Dizdarević koja trenutno obavlja funkciju direktorice Muzeja “Alija Izetbegović” na Kovačima.

Kao što je već objavljeno, Nedžad Koldžo će ponovo biti kandidat za načelnika Novog Sarajeva, a Nedžad Ajnadžić za Općinu Centar, Semir Efendić Općinu Novi Grad, Edin Smajić za Općinu Vogošća, a kandidat za načelnika Općine Ilidža je Fikret Prevljak.

U Hadžićima načelničku poziciju pokušat će zadržati Hamdo Ejubović, a u Ilijašu Akif Fazlić, dok će Ibro Berilo biti kandidat u Trnovu.

 

Izvor Focus.ba
One thought on “Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *