UPOZORENJE ZA VOZAČE! HAOS NA IBARSKOJ, KILOMETARSKE KOLONE! Evo koje su tačke najkritičnije!

706

Velika gužva je na Ibarskoj magistrali, gdje su dugačke kolone vozila, a od Meljaka do Stepojevca, koji su udaljeni jedan do drugog oko 16 kilometara, trenutno se putuje sat i po.


foto: Kurir
Gužve su i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije, na izlazu iz Beograda, a počela su zadržavanja i na naplatnim stanicama.

Velika gužva je i na beogradski ulicama koje vode ka ukljucenju na samu Ibarsku magistralu, pa je saobraćaj potpuno zagušen od Vidikovca do skretanja za Barajevo.

foto: Kurir
U Auto-moto savezu Srbije (AMS S) kažu da su najveće kolone na tri tačke Ibarske magistrale, i to na izlazu iz Beograda kod Orlovace, kod Ljiga i kod Stepojevca, gdje vozila bukvalno mile.

Praznici po pravilu donose gužve na granicama i putevima, pa će tako biti i za predstojeće – Uskrs i Prvi maj. Evo gde možete očekivati gužve, i koje puteve da izaberete kako biste ih izbJegli.

Po Auto-moto savezu Srbije (AMSS), mnogi su na put krenuli već u juče popodne i predveče, ali gustina saobraćaja intenziviraće se u narednim danima. Naime, pred nama je uskršnji vikend, nakon kog je samo utorak radni dan, ali su mnogi povezali ovaj hrišćanski praznik sa prvomajskim. Takođe, osnovci i srednjoškolci na raspustu su do 6, u Vojvodini do 2. maja.

Tako se očekuje frekventniji saobraćaj usmjeren ka turističkim centrima i izletištima u Srbiji, ali i gužve na granicama, kako na izlazu iz naše zemlja, tako i pri ulasku, kada naši građani koji žive u inostranstvu budu dolazili na odmor u domovinu.

Na naplatnim rampama u četvrtak nije bilo gužvi, napomenuli su iz AMSS-a, te apelovali na putnike da imaju pripremljen tačan iznos za putarinu, kako bi prolazak kroz naplatne rampe i ostao bez zadržavanja.

Kurir.rs/Blic