Uprkos objavi foto-robota, ubica Novopazarca Envera Mikija Kolašinca ostaje na slobodi

1698

Enver Miki Kolašinac, pjevač iz Novog Pazara, ubijen je u sačekuši prije dvije godine u stambenom naselju u mjestu Buhten, Holandija. Unatoč brzoj reakciji holandske policije koja je objavila fantom osumnjičenog, ubica još uvijek nije uhapšen.

Tijelo pjevača pronađeno je 9. juna 2022. godine ispred njegove garaže nakon dojave o pucnjavi. Brza analiza video-snimaka sa sigurnosnih kamera otkrila je da je Kolašinac neposredno prije ubistva bio u obližnjoj pekari. Iako su snimci omogućili rekonstrukciju njegovih posljednjih trenutaka, ubica ostaje neuhvaćen.

Policija je ispitivala stanovnike naselja i pregledala snimke sa nadzornih kamera. Ubrzo je objavljen i fantom muškarca viđenog u blizini mjesta zločina, visokog oko 180 cm, starosti između 50 i 60 godina. Holandska policija je saopštila da je trag iz Srbije značajno doprineo istrazi, ali bez konkretnih rezultata do danas.

Mada je prvobitno živio u Novom Pazaru, Kolašinac je veći dio vremena provodio u Holandiji i Austriji. Lokalni mediji navode da je pjevač sa bivšom ženom imao četvero djece i da je očekivao prvo dijete sa novom suprugom u trenutku smrti.

Njegova nova supruga Harisa Lotinac izrazila je svoju tugu i nemoć u suočavanju sa gubitkom, nadajući se da će se ubrzo otkriti motiv i počinilac ovog zločina. Harisa je u trenutku ubistva bila trudna, što je dodatno otežalo njenu situaciju.

Ubijeni Kolašinac je sa prvom ženom imao 4 ćerke, dok je sa Harisom Lotinac dobio sina, ali ga nije živ dočekao.

Enver Kolašinac je svojevremeno stekao popularnost učešćem u takmičenju “Zvezde Granda”, a njegova pjesma “Dugo, dugo smo se tražili” donijela mu je širu prepoznatljivost. Njegova smrt ostavlja brojna pitanja bez odgovora, dok porodica i prijatelji i dalje čekaju pravdu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *